VASK AF BAMBUSSENGETØJ FRA WONDER LIVING 


Bambus er et sart materiale, som har brug for en skånsom behandling (ligesom silke og uld)
Bambussengetøj tåler maskinvask på 30-40 grader (800 omdrejninger) og med vrangen ud og lukket lynlås, separat fra andet vasketøj og gerne i en stor vaskepose. Bambus har den fordel, at det er antibakterielt fra naturens side og Wonder Living producerer kun bambustekstiler satinvævet med et trådtal på hele 300, hvilket gør stoffet mere modstandsdygtigt over for husstøvmider og nærmest umuligt for dem at trænge igennem. Heldigvis er bambus et tørt sengemiljø, hvor husstøvmider ikke vil opstå på samme måde som i andre tekstilmaterialer. Ved at maskinvaske på en lavere temperatur skåner du også miljøet.

VASKEMIDDEL 
Brug skånsomt vaskemiddel uden enzymer (f.eks. silke/uld sæbe). Hæld ikke vaskemiddel direkte på sengetøjet, da det kan forårsage misfarvninger. Brug ikke klorblegemiddel, som kan svække fibre og forårsage misfarvning.

Wonder Living anbefaler Klar vaskemiddel til bambus/silke/uld som kan købes her på webshoppen.
Gå til produkt: Klar vaskemiddel til bambus 600 ml.

TØRRING 
Lufttørring anbefales. Brug ikke en tørretumbler med høj varmeindstilling eller overtørring, da dette vil forringe fibrene. Bambustekstiler tørrer hurtigt da det afgiver fugten 2-3 gange hurtigere end eksempelvis bomuld. De fleste bliver overrasket over, hvor hurtigt sengetøjet kan lufttørres. På den måde kan man undlade brug tørretumbleren og spare penge på elregningen.

STRYGNING
Stryg kun sengetøjet på medium temperatur (max. 110 grader), hvilket vil sikre en længere holdbarhed.

KRYMPNING
Vores produkter er designet til at kunne krympe 2-3%.

INGEN KEMIKALIER
Alt sengetøj fra Wonder Living er certificeret med OEKO-TEX® standard 100, som udstedes fra verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler (tiltro til tekstiler). Dette er din garanti for, at det færdige produkt er testet fri for sundhedsskadelige stoffer.

Gå til bambussengetøj bambuslagener

VASK AF BAMBUSDYNER,HOVEDPUDER & RULLEMADRASSER

Vi fraråder at maskinvaske produktet, men i stedet sende produktet til rens (skånerens). Dette skyldes at bambusfibrene bliver tunge i våd tilstand og kan derfor rive sig løs fra syningerne og dermed klumpe sammen.

Produktet bør rystes og luftes jævnligt.

Gå til bambus dynerbambus hovedpuderbambus rullemadrasser 

VASK AF BAMBUSHÅNDKLÆDER

Før håndklædet tages i brug, anbefaler vi at lægge det i koldt vand tilsat lidt eddike i 24 timer. Dette får fibrene til at åbne sig, hvilket giver en bedre sugeevne. Eddiken binder farvestoffet bedre til bomuldsfibrene, hvilket bevirker, at farven holder i længere tid. Håndklædet kan maskinvaskes på 60 grader, men vi anbefaler vask ved 40 grader, hvilket er mere miljøvenligt og forlænger produktets levetid. Ved brug af tørretumbler anvendes laveste temperatur for at undgå overtørring, som beskadiger fibrene.

Gå til bambushåndklæder