Wonder Living

Vask og pleje

VASK AF BAMBUSSENGETØJ FRA WONDER LIVING

Vask sengetøjet på max. 40 grader med vrangen ud og med lukket lynlås, separat fra andet vasketøj og gerne i vaskepose. 
Bambus har den fordel, at det er antibakterielt fra naturens side, og bakterier som husstøvmider trives ikke i dette sengemiljø. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske sengetøjet på mere end 40 grader ligesom med silke eller uld. Ved at maskinvaske på en lavere temperatur skåner du også miljøet.

Ved at undlade centrifugering krøller sengetøjet mindre.

VASKEMIDDEL 
Brug et mildt og skånsomt vaskemiddel (silke sæbe). Hæld ikke vaskemiddel direkte på sengetøjet, da det kan forårsage misfarvninger. Brug ikke klorblegemiddel, som kan svække fibre og forårsage misfarvning.

TØRRING 
Lufttørring anbefales. Brug aldrig en tørretumbler med høj varmeindstilling eller overtørring, da dette vil forringe fibrene og kan forårsage krympning. Bambustekstiler afgiver fugten 2-3 gange hurtigere end eksempelvis bomuld. De fleste bliver overrasket over, hvor hurtigt sengetøjet kan lufttørres, da man oftest vil kunne bruge sengetøjet om aftenen, hvis man har hængt det til tørre om morgenen. På den måde kan man undlade brug tørretumbleren og spare penge på elregningen.

STRYGNING 
Stryg kun sengetøjet på laveste temperatur (max. 110 grader), hvilket vil sikre en længere holdbarhed.

KRYMPNING
Vores produkter er designet til at kunne krympe 2-3%.

INGEN KEMIKALIER
Alt sengetøj fra Wonder Living er certificeret med OEKO-TEX® standard 100, som udstedes fra verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler (tiltro til tekstiler). Dette er din garanti for, at det færdige produkt er testet fri for sundhedsskadelige stoffer.

Se vores udvalg af bambussengetøj og bambuslagener

 

VASK AF BAMBUSDYNER- OG PUDER FRA WONDER LIVING

Her gælder næsten samme vaskeinstrukser som ved bambussengetøj. Den eneste forskel er, at man ved fordel kan bruge en vaskebold i vaskemaskinen og at dynerne og puderne skal rystes efter vask og ikke må tørretumbles, da bambusfibrene kan blive beskadiget.

Derudover må bambusdyner- og puderne gerne rystes og luftes jævnligt.