Hvad betyder OEKO-TEX

OEKO-TEX® STANDARD 100 – TILTRO TIL TEKSTILER

OEKO-TEX® certifikatet sikrer, at det færdige produkt er 100% fri for skadelige stoffer, som kan mistænkes at være til fare for menneskets sundhed og miljøet. Alle tekstiler fra Wonder Living er certificeret med OEKO-TEX® standard 100, som udstedes af verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. OEKO-TEX® standard 100 kender de fleste på varemærket ”TILTRO TIL TEKSTILER” og har eksisteret siden 1992. OEKO-TEX®-mærkningen stiller højere krav til det sundhedsmæssige aspekt end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og er langt mere omfattende. OEKO-TEX® diskuterer og stemmer 2-3 gange årligt omkring forbedringer, nye testmetoder samt prøvningssystemer og generelle forbedringer af standarder og udvikling på dette område. Det er ikke kun tekstiler som testes 100% fri for forskellige mistænkelige sundhedsskadelige stoffer, men også alt fra sytråde, fyld i dyner og puder til knapper og lynlåse.

Hvorfor er det vigtigt at vælge OEKO-TEX® certificeret sengetøj og dyner? 
Ved at vælge OEKO-TEX® certificerede produkter, kan du som forbruger være sikker på at det færdige produkt er testet fri for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer. Samtidig er det også en sikkerhed for, at producenten sikrer en mere bæredygtig produktion.

Opdelt i forskellige produktklasser Certifikatet inddeles i fire forskellige produktklasser afhængig af den tilladte mængde af restkemikalier i det færdige produkt. Jo mere kontakt tekstilet har med huden, desto strengere er kravene for testen. Der er forskel på hvilke tekstiler man har med at gøre, da der findes alt fra gardiner og tæpper til sengetøj og tøj m.m. De strengeste krav er klasse 1 som anbefales i produkter til børn fra 0-3 år og ses derfor oftest i babytøj eller sutteklude. Dernæst er klasse 2 som bruges til f.eks. sengetøj og dyner. Wonder Living bruger kun klasse 1.